sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Läppäritöntä elämää

Anteeksi pitkästä tauosta. Jouduin viemään noin 2 viikkoa sitten läppärini huoltoon ja sen takia en ole voinut päivittää blogia. On ollut hieman orpoa huoneessa ilman sitä, ja kun ei ole edes tv:tä. Toivottavasti saan läppärin takas ensi viikolla. Päivät ovat kuluneet lähinnä luennoilla/seminaareissa tai kaupungilla ja illat salibandya pelatessa tai kavereiden kans hengaillessa.

Enää kuukaus tenttiin ja stressi kasaantuu. Opiskelu on ollut välillä liiankin laiskaa, ja vielä kun ei ole tietokonetta käytössä huoneessa. Puhelimella sanakirjan käyttö on aika työlästä. Muutenkin opiskelu vie paljon enemmän aikaa, koska osa kirjoista on englanniksi. Kolmella kielellä teorioiden sekä käsitteiden pyörittely tuntuu välillä mahdottomalta. Onneksi ryhmäläiseni ymmärtävät minua ja tarjoavat apua koko ajan. Heille englanniks lukeminen on jo tarpeeks vaikeeta, joten he ymmärtävät ongelmani kielien kanssa. Kriminologia on kuitenkin aiheena erittäin mielenkiintoist. Olen käsittänyt aikaisemmin, että se olisi paljon lähempänä sosiologiaa, mutta se on myös paljon psykologiaa, lääketiedettä jne. Tällä ensimmäisellä kurssilla olemme perehtyneet kaikkiin kriminologian eri puoliin.

Irti arjesta. Kävelyretki parin viikon takaa kauniissa syksyisessä säässä.
Opiskelujen lisäksi on ollut edelleen paljon bileitä. Perjantaisin on (ilmeisesti aina) bileet kampuksella sijaitsevassa yökerhossa Kårhusetissa. Kårhuset on huomattavasti edullisempi paikka kuin keskustan yökerhot. Myös sijainnin vuoksi sinne on helppo mennä ja helppo päästä takas asunnolle. Välillä tiistai-iltaisin on vaihtariporukalle varattu tila, jossa järjestetään bileitä.

Kirjastokulttuuri on täällä erilainen verrattuna Suomeen. Arkipäivisin kirjastossa on paljon meteliä, koska opiskelijat tekevät ryhmätöitä, puhuvat puhelimeen jne. Suomessa vastaavaa käytöstä katottaisiin pahalla. Kirjastosta löytyy myös hiljainen lukusali, mutta joudun käyttämään kirjaston tietokoneita tällä hetkellä, joten en voi opiskella siellä. Sunnuntait ovatkin parhaita opiskelupäiviä kirjastolla.

Nyt kirjat auki ja vajaa 2h ahkeraa opiskelua.

Vi hörs! Hejdå!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti