tiistai 17. syyskuuta 2013

Urheilukuume

Vihdoin selvitty flunssasta. Sen kunniaks kävin tilaamassa liikuntakortin koko lukukaudeksi. Se kustansi 880kr (n.100e) ja sillä pääsee tosiaan pelaamaan eri palloilulajeja (salibandy, jalkapallo, sulkkis, lentis, koris) sekä kuntosalille ja järjestetyille fitness tunneille.
Eilen kävin ekaa kertaa pelaamassa salibandya. Pelattiin aika pienellä kentällä 5 vs. 5 ja pienillä maaleilla. Paikalla oli minun ja saksalaisen vaihtarikaverini lisäksi yksi nainen ja loput olivat miehiä. Pelin taso oli yllättävänki hyvä. Meidät otettiin tosi hyvin vastaan, vaikka vaihtarikaverini ei ollut koskaan aikaisemmin pelannut. Ruotsalaiset oli myös ihmeissään siitä, että Suomessa osataan edes pelata salibandya.
Tänään on ollut jalat ja selkä sen verran jumissa pitkän tauon jälkeen, että päätin jättää salibandyn välistä ja menin kuntosalille kaverini kanssa. Kuntosali on aika iso ja siellä on paljon laitteita sekä alkulämmittelyyn, että lihaskuntoon. Huomenna on kuitenkin taas salibandyn vuoro. Salibandyä järjestetään neljä kertaa viikossa, joten pääsee pelaamaan niin usein, kun haluaa.

Ensimmäisen kurssin kirjat.
Perjantaina sain vihdoin kaksi koulukirjaa, jotka tilasin. Kolmatta kirjaa olen lainannut kirjastosta ja pitää katsoa, kuinka pitkälle pärjään niin, ettei tarvitsisi ostaa sitä. Nyt alkaa kova kiriminen opiskelussa, koska kirjoista olisi pitänyt lukea jo monta kappaletta tähän mennessä. Olemme kuitenkin käyneet ryhmäläisteni kanssa läpi luentojen kysymyksiä ja teemme yhteisiä muistiinpanoja niistä. Päätimme myös ryhmätyömme aiheen. Ryhmätyö pitää tehdä jostain rikollisesta. Kuvata rikollisen taustoja, mitä rikoksia on tehnyt sekä soveltaa siihen erilaisia kriminologian teorioita. Päätimme tehdä esitelmän Anders Breivikistä ja Oslon sekä Utøyan tapahtumista. Hieman raskas aihe, mutta ehdotin itse sitä, koska en tiedä hirveästi Ruotsin rikollisista. Kirjoitin myös juuri ennen vaihtoonlähtöä samasta aiheesta esseen, joka helpottaa tiedon hakua. Tosin essee oli viestinnällisestä näkökulmasta.

Viime viikolla osallistuin kahtiin juhliin: PirateParty ja Örebro dagen. Tälle viikolle ei kuitenkaan ole tiedossa bileitä (ainakaan vielä). On siis enemmän aikaa opiskelulle ja urheilemiselle.
Ilmoittauduin marraskuussa järjestettävään "Sea Battleen", joka on vaihtareille (ilmeisesti ympäri Ruotsia) järjestettävä risteily Tukholmasta Tallinnaan. En ole ilmoittautunut muille matkoille, koska ne menevät luentojeni päälle ja kestävät monta päivää. Matkavaihtoehtoina olisi Lappi, Norja ja Venäjä. Aiomme kuitenkin vaihtarikavereiden kans tehdä reissuja. Haluaisin käydä ainakin Göteborgissa, Malmössa ja Oslossa. Lisäksi kaksi kaveriani Suomesta tulee ensi kuussa moikkaaman yhdeksi päiväksi Tukholmaan.

Huomenna ei ole luentoa eikä seminaaria, joten lähdemme aamusta kaupungille vaihtarikaverin kanssa. Nyt siis nukkumaan. Vi hörs!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti