sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Paluu arkeen

Viikko taas kulunu erittäin nopeesti.
Koulu alkoi tiistaina ja ensimmäisen luennon jälkeen oli ihan hyvä fiilis. Ymmärsin luennolla yllättävänki hyvin kaiken. Käsiteltävät asiat ovat aika perusasioita, joten sosiologian opintojen ansiosta on hyvä pohja niihin. Kurssi on tosiaan erittäin laaja. Meidän pitää lukea 3 noin 500 sivuista kirjaa + useita artikkeleita. Lisäksi teemme ryhmätyön, jonka esitämme lokakuun lopussa muulle luokalle. Kurssia on kolme kertaa viikossa, joista yksi kerta on normaalia luentoa ja kaksi muuta seminaareja, joihin on aina erilliset tehtävät. Seminaarit ovat vielä haastavia, koska siellä lähinnä oppilaat puhuvat. On vaikeaa ymmärtää erilaisia aksentteja. Paljon on siis tehtävä työtä ruotsin kielen opiskelussa ja kerättävä rohkeutta, jotta uskallan käyttää sitä enemmän. Sain myös ekalla luennolla tietää yllättävän asian; kirjat olisi pitänyt hankkia etukäteen. Toisin kuin Suomessa, täällä kirjat pitää ostaa itse. Sain kaksi kirjoista tilattua ruotsalaisilta nettisivuilta, mutta kolmas kirja on loppu nettikaupoista. Kotitehtäviä on ollu vaikea tehdä ilman kirjoja ja kirjastostakin löytyi vain yksi kolmesta kirjasta.

Kuulin jo aikaisemmin, että Ruotsissa opiskelutapa poikkeaa suomalaisesta tavasta. Heti kurssin alussa saimme aikataulun, jossa kerrotaan, mitä luennoilla ja seminaareissa käsitellään. Aikatauluun on myös merkitty, mitkä osiot kirjoista ja mitkä artikkelit tulee lukea kunakin viikkona. On siis hyvä pysyä ajan tasalla ja noudattaa aikataulua, jotta juuri ennen tenttiä ei tarvitse lukea kaikkea hiki hatussa..kuten Suomessa on tullut tehtyä liiankin usein. On myös mukavaa, että täällä järjestetään seminaareja, joissa oppilaat saavat kysellä ja keskustella. Tämä käytänkö olisi Suomessakin hyvä pelkkien kirjatenttien sijaan. Joudun tekemään kuitenkin vielä extra määrän työtä opiskelun eteen, koska ruotsin kielen sanastoa pitää treenata ja lisäksi osa kirjoista on englanniksi.

Dinneri Villa Strömpiksessä. Sara, Cécile ja minä.
Orientation programme päättyi keskiviikkona. Meille järjestettiin silloin dinneri Villa Strömpiksessä. Iltaa jatkoimme samassa paikassa, kun paikka muutettiin yökerhoksi.

Melkein koko vaihtariporukkamme on sairastanut täällä flunssan, jota kutsummekin "orientation programme fluksi". Sairastuin itsekin torstaina ja edelleen on flunssanen olo. Flunssa on vienyt voimia opiskelusta ja kaikesta muustakin tekemisestä. Harmittaa erityisesti se, että jouduin jättämään salibandyn ja zumban väliin tällä viikolla. Onneksi parempaan päin ja ehkä ensi viikolla pääsee urheilemaan. Täällä on samantapainen mahdollisuus yliopistoliikuntaan kuin Jyväskylässä. Koulu järjestää erilaisia ryhmäliikuntatunteja, kuntosali on opiskelijoiden käytössä sekä on mahdollisuus päästä pelaamaan eri palloilulajeja kerta-/kuukausi-/lukukausi-/vuosimaksulla.

Tuntuu hieman oudolta, ettei ole enää juuri mitään järjestettyä ohjelmaa ja emme kulje vaihtariporukassa. Ensi viikko taitaakin olla enemmän opiskelupainotteinen. Suunnittelimme kuitenkin parin vaihtarikaverin kans päiväreissua Tukholmaan, jos vaan sopiva päivä löytyy.

Huomenna maanantain kunniaksi klo 8.15 luento, joten vähitellen pitää alkaa valmistautua
nukkumaan. (Jostain syystä blogin kellonajat eivät ole oikeassa. Koitan selvittää, miten ne saa korjattua.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti