sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Vierailijoita ja koulustressiä

O-ou, liian pitkä väli taas kirjottamisessa. Pahoittelen.

Kohokohtia tän 2,5 viikon aikana on ehdottomasti ollut vierailijat Suomesta.
Lauantaina 19.10. matkustin Emmin kanssa bussilla Tukholmaan moikkaamaan ystäviäni Amandaa ja Miia. Aikaa oli vain yksi päivä, koska Miia ja Amanda tulivat risteilyllä käymään. Ehdimme kuitekin kiertämään kaikki tärkeimmät kaupat ja käydä syömässä hyvän päivällisen. Päivä meni erittäin nopeasti ja tajusimme takastulomatkalla, että kuvat jäivät ottamatta. :-o

Heti seuraavalla viikolla ystäväni Erika saapui Örebrohon pariksi päiväksi (ti-to 22.-24.10.). Tiistaina olimme vaihtareille järjestetyissä bileissä ja keskiviikkona kävimme keskustassa syömässä sekä pyörähtämässä kaupoilla. Harmi, että oli erittäin sateinen ja tuulinen sää. Illaksi ostimme paljon karkkia ja hengailimme huoneessani. Torstai-aamuna Erikan piti lähteä jo aikaisin. Huomaa, kuinka helppoa on keskustella ystävän kanssa, jonka tuntee hyvin. Ei tarvitse selittää kaikkia taustoja asioille, jota täällä joutuu tehdä liiankin usein uusille kavereille.

Seurauksena ystävieni vierailusta olen ikävöinyt kotia ja Suomea välillä erittäin paljon. Osa syy siihen on myös opiskelun vaikeus täällä. Meillä oli ryhmätyön esitys maanantaina 28.10. Jännitin esitystä erittäin paljon, vaikka oma osuuteni kesti noin 5 minuuttia. Oli kuitenkin piristävää, että esityksen jälkeen eräs nainen luokasta huusi suomeksi "Hyvä!". :D Saimme hyvää palautetta opettajalta esityksestä ja työstämme. Ensi keskiviikkona (6.11.) onkin edessä tentti. En saa valitettavasti käyttää sanakirjoja tentissä. Se tekee opiskelusta vielä haastavampaa, koska yritän opetella teorioiden lisäksi kaikki käsitteet ruotsiksi sekä englanniksi. Saan onneksi vastaa englanniksi, jos haluan.

Happy Halloween!
Viime viikonloppuna kampuksen yökerhossa Kårenissa järjestettiin kahden päivän Haunted House -bileet. Osallistuin bileisiin lauantaina, joka olikin hyvä ratkaisu. Nimittäin perjantaina koko yökerho oli ollut niin täynnä porukkaa, ettei siellä mahutunut liikkumaan. Täällä tosiaan panostetaan kaikkiin teemabileisiin ja Haunted House oli täynnä mitä pelottavampii Halloween asusteita.

Hieman korridorelämästä.. Minulla on ilmeisesti käynyt todella huono tuuri korridorini kanssa. Valitettavasti täällä kaikki eivät osaa ottaa toisia huomioon. Keittiömme on koko ajan erittäin likainen ja olohuone on täynnä likaisia astioita. Siivosimme 2viikkoa sitten korridorkaverini kanssa koko keittiön ja kirjoitimme lapun siivousviikoista. Kukaan ei ole kuitenkaan noudattanut siivoussääntöjä ja keittiössä on todella etovaa edes käydä. Joku/jotkut asukkaat tuovat roskapussinsa sekä pizzalaatikkonsa huoneistaan keittiöön, tiskialtaat ovat jatkuvasti täynnä ruokaa ja likaisia astioita sekä banaanikärpäset ovat vallanneet keittiön. En ole nähnyt vastaavaa kavereideni korridoreissa. Pari päivää sitten saimme jo toisen varoituksen ÖBO:lta. Joudumme jokainen maksamaan 500kr sakon, jos keittiö on jatkossakin yhtä sotkuinen.

Koti-ikävään helpotuksena ostin lentoliput jouluksi Suomeen. Olen Suomessa 21.-30.12. Löytyi onneksi halvat lennot Norweiganilta (n.60e menopaluu). Saan samalla vietyä toisen matkalaukuistani kotiin jo valmiiksi.

Nyt parin päivän panostus tenttiin ja katsotaan, mihin se riittää. Meillä on huomenna valmistavasemma klo 9-15 ja lisäksi sovimme, että opiskelemme yhdessä ruotsalaisen kurssikaverini kanssa. Heti tentin jälkeen perjantaina alkaa jo uusi kurssi. Lisäksi viikkoon kuuluu tietenkin salibandya ma, ti ja to.

Viikonloppuna pääsen kuitenkin rentoutumaan Tukholmaan kahdeksi päiväksi. Pikkusiskoni saapuu miehensä sekä heidän vauvansa eli kummipoikani kanssa vierailemaan. Sitä odotellessa... :)

2 kommenttia:

  1. Soot varattu mulle ainaki yheks päiväks sit ku oot suomes, sorry :P Hieno kuva! <3 Terps Sandels

    VastaaPoista
  2. Sori, oon varattu Pirulle. Mut ehkä saat liittyy seuraan ;)

    VastaaPoista